HTML

Címkék

advent (2) ajándék (2) alkohol (4) ascii (1) átverés (5) auto (1) barkács (2) barkácsolás (13) benzin (1) bizarr (12) bringa (1) bűvész (4) cipő (1) cipőfűző (1) computer (4) csomó (1) design (4) egyensúlyozás (1) érdekes (1) érdekesség (60) étel (19) ezermester (3) fenyőfa (1) firefox (2) fürdetés (2) gasztró (3) gasztro (6) gazdaságos (2) geek (2) gondolatébresztő (6) gondolkodás (1) google (1) gyerek (1) gyorsétterem (1) hajtogatás (18) halloween (11) hasbeszélő (1) hasznos (24) háztartás (1) hellókarácsony (12) hipermarket (1) hogyan (40) hogyan ne (8) horror (1) hülyeség (38) humor (41) húsvét (4) internet (6) iq (1) iroda (3) ivás (2) játék (3) jelmez (4) karácsony (13) kép (23) képek (7) kocsi (2) kötés (1) kreatív (1) kultúra (3) kütyü (1) lebegés (1) link (26) lista (11) macska (3) másnaposság (1) megmondás (2) mikró (3) moonwalk (1) morbid (3) munka (1) művészet (2) naiv ügyfél (1) nevetés (1) ninja (1) nyakkendő (1) origami (4) pápa (1) papír (12) pénz (2) pia (4) poén (13) póló (2) ragasztás (6) ragasztó (1) recept (6) rendőr (1) repülő (2) rózsa (1) ruha (4) ruházat (1) szex (1) találmány (1) tánc (1) tejóég (12) tesco (1) teszt (1) tévé (1) tipp (36) tippek (2) tojás (4) tök (1) tökfaragás (1) toyota (1) trükk (19) túlélés (3) újság (1) valentin (1) vásárlás (3) vicces (13) video (37) videó (12) yamaha (1) youtube (13) zene (2) zombi (1) Címkefelhő

2007.09.28. 09:38 Arikel

9 trükk, amivel az áruházak rávesznek, hogy többet vásárolj

Ugye veled is történt már olyan, hogy bementél a hipermarketbe kenyérért, aztán egy kosár mindenmással távoztál?

Hazánkban a főként Tesco és Auchan által képviselt kategóriájú üzletláncok bizony mindent bevetnek, hogy elvegyék a pénzedet (jobb esetben valami gyászos minőségű produktumot azért hazavihetsz érte, l.d. „bevásárlás”).
Edzett Hogyan-Fu mesterek persze elkerülhetik a bepalizást a következő 9 trükk ismeretében, amiket minden áruházlánc bevet a vásárlók ellen:



        1. - A sorok végén feltornyozott termékről az ember automatikusan feltételezi, hogy akciós vagy nagyon olcsó, még ha erre amúgy semmi nem utal és nem is igaz. Épp ezért szoktak dolgokat odatenni, persze a drágább vagy nehezen eladható, raktáron ragadt cuccokat, mert így a mit sem sejtők elkapkodják. Ne dőlj be!

        2. - Szemmagasságba rakják a polcon levő termékből a legmárkásabb, azaz drágább fajtát, és mivel ezt látod meg először, nagy eséllyel meg is veszed (főleg nem habozol mikor a gyerek sír, a párod nyafog, te meg csak gyorsan le akarod zavarni az egész vásárlási kínt). Szánj rá 10 másodpercet, hogy feljebb és lejjebb is szkenneld a polcokat, ott vannak a jó árú dolgok.

        3. - Ha valamit nem találsz megszokott helyén, akkor nem te vagy szenilis, hanem megint átrendezték a sorokat. Ez azért jó játék, mert ha a Naiv Vásárló bemegy, leemel egy pakk wc papírt, kifizeti majd viszlátot int, az kevésbé gyümölcsöző cselekvés a szupermarket számára. Sokkal jobb, ha ugyanezen Naiv Vásárló bemegy, nem találja eddigi polcán a wc papírt, és amíg az új lelőhelyét keresve bolyong, addig 26 másik akciós, gazdaságos, szép, de szükségtelen dolgot pillant meg és tesz be elcsábulva a kosarába.

        4. - A mindennapra szükséges dolgok, amit a legtöbb ember vesz - úgy mint tej és kenyér - az üzlet leghátsó részén vannak, vagyis át kell kajtatnod az egész bolton, hogy eljuss oda. Erre is az előző pontban foglaltak vonatkoznak. Ugyanezen elv alapján a sűrűn együtt használt hozzávalókat, mint pl. liszt és tojás, direkt egymástól jó messze fekvő sorokba pakolják.

        5. - A gyerekeknek szánt holmik alacsonyabb polcokon vannak, hogy a kölykök mindenképp meglássák. Gondolkodtál már rajta, hogy a pénztárak melletti polcokon a csoki miért a térdednél van (és a cigi miért szemmagasságban)? Hát igen, ezért.

        6. - Sok akció nem is akció, vagy legalábbis nem akkora durranás. Megesik, hogy a „vegyen 6 darab izét csak xy forintért ” szlogenről egy kis utánaszámolás után kiderül, hogy jóval többre jön ki ez a „kedvező ár”, mintha a normál verziós izéből spájzolnál hatot. Sokszor az akciós vagy csakmost-hűdejóárú termék nemcsak olcsóbb, de kisebb kiszerelésű is a klasszikus példánynál, tehát végeredményben ugyanannyit fizetsz (jó esetben kicsit kevesebbet, rossz esetben még többet is). Hagyd bekapcsolva a kamu-radarod és a számológéped!

        7. - Csábító illatok támadnak a pékségből és a frissensültes pultból. Ettől egyrészt éhesebb leszel, emiatt sokkal több fölösleges kaja megvételére csábulsz el, másrészt abból a forró grillcsirkéből vagy ropogós sajtos stangliból is fogsz venni, ami épp ott sül az orrod előtt. Elég hatásos, fogalmam sincs, mit lehet tenni ennek kivédésére, hacsak nem kensz kámfort az orrlyukaidba.

        8. - Mivel a vásárlók ¾-e először a jobb oldalra néz, és jobbról balra megy végig a polcokon, mindig a jobb oldalon találhatóak a legdrágább holmik, és a legjobban hangzó átverések akciók is.

        9. - Újságokat, rágót és csokit, mindenféle apróságokat kínáló állványok vannak a pénztárnál, amiket hosszasan bámulhatsz várakozás közben. És természetesen úgyis venni fogsz valamit, hiszen ezek csak elenyésző árú apróságok, ezért „úgyis egy csomó pénzt költöttem már” felkiáltás közepette könnyedén pakolsz a kosaradba annyit belőlük, hogy az összeadva egy tetemesebb összeget adjon ki.

 

Mindenki a cseles mesterkedések prédájává vált már, aki egyszer is belépett egy ilyen hipermarketbe, nincs ebben semmi szégyen. De mindezen ismeretekkel felvértezve most már csak az a kérdés, hogy hagyod-e továbbra is átverni magad?

1 komment

Címkék: tipp vásárlás tesco naiv ügyfél átverés gondolatébresztő megmondás hipermarket


A bejegyzés trackback címe:

https://hogyanfu.blog.hu/api/trackback/id/tr15179365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gendermember 2007.10.01. 23:11:43

"5. - A gyerekeknek szánt holmik alacsonyabb polcokon vannak, hogy a kölykök mindenképp meglássák."

kivéve azokat a holmikat, amiket a gurulós kosárban ülő kisdedek szemmagasságába pakolnak

+ egy jó tanács, ami segíthet a 7. pont kivédésében is: Soha ne menj éhesen vásárolni!

++ jó tanács: írj előtte listát és tartsd is magad hozzá.

+++ jó tanács: ha mégis elgyengültél, ne az újságos és édességes polcokat bámuld a pénztárnál a sorodra várva, hanem vizsgáld át a kosarad tartalmát és hagyd ott ami nem kell, aminek lejárt a szavatossága, amit csak hirtelen felindulásból vennél meg.
süti beállítások módosítása