HTML

Címkék

advent (2) ajándék (2) alkohol (4) ascii (1) átverés (5) auto (1) barkács (2) barkácsolás (13) benzin (1) bizarr (12) bringa (1) bűvész (4) cipő (1) cipőfűző (1) computer (4) csomó (1) design (4) egyensúlyozás (1) érdekes (1) érdekesség (60) étel (19) ezermester (3) fenyőfa (1) firefox (2) fürdetés (2) gasztró (3) gasztro (6) gazdaságos (2) geek (2) gondolatébresztő (6) gondolkodás (1) google (1) gyerek (1) gyorsétterem (1) hajtogatás (18) halloween (11) hasbeszélő (1) hasznos (24) háztartás (1) hellókarácsony (12) hipermarket (1) hogyan (40) hogyan ne (8) horror (1) hülyeség (38) humor (41) húsvét (4) internet (6) iq (1) iroda (3) ivás (2) játék (3) jelmez (4) karácsony (13) kép (23) képek (7) kocsi (2) kötés (1) kreatív (1) kultúra (3) kütyü (1) lebegés (1) link (26) lista (11) macska (3) másnaposság (1) megmondás (2) mikró (3) moonwalk (1) morbid (3) munka (1) művészet (2) naiv ügyfél (1) nevetés (1) ninja (1) nyakkendő (1) origami (4) pápa (1) papír (12) pénz (2) pia (4) poén (13) póló (2) ragasztás (6) ragasztó (1) recept (6) rendőr (1) repülő (2) rózsa (1) ruha (4) ruházat (1) szex (1) találmány (1) tánc (1) tejóég (12) tesco (1) teszt (1) tévé (1) tipp (36) tippek (2) tojás (4) tök (1) tökfaragás (1) toyota (1) trükk (19) túlélés (3) újság (1) valentin (1) vásárlás (3) vicces (13) videó (12) video (37) yamaha (1) youtube (13) zene (2) zombi (1) Címkefelhő

2009.02.18. 12:47 Arikel

Rántott pizza, csoki Orly módra, gasztro horror

Régen azt hittem, nincs undorítóbb a zsírszalonna megsütött zsírjának újból lepépesített alakjánál - alias töpörtyű krém. De van, és meglepő módon még csak nem is a magyar konyha remeke! A múltkori bejegyzésben írt rántott csokis dologra visszaemlékezve kiderítettem, hogy ez egy skót specialitás (a skótok a birkagyomorba töltött darált bél és társai miatt nemzeti eledeleikkel hozzánk hasonlóan instant hányingert váltanak ki a külföldiekből), amit most bemutatok közeli gasztro-rokonával, a sörtésztában sült pizzával együtt. Az Orly módra a sörtésztát jelenti, aki a kockafejével másra számított, az görgessen a bejegyzés végére*.

Alap sörtészta recept:

Tojássárgákat összekeverünk pár deci sörrel 1-1 arányban, megy bele kevés olaj és só, meg annyi liszt, amennyitől még kicsit folyós. Utána a felhasznált tojások fehérjének habját is belekeverjük. A bundázni kívánt ételeket beleforgatjuk, forró olajban kisütjük. Itt még alapvetően hússzeletekben gondolkozik az ember.

Pizza:

Optimális tápanyagbevitelhez szokott, nyafka kis gyomrom centrifugázik ettől a kajától. Rendelsz egy pizzát, szeletenként kisütöd sörtésztában, ennyi. Kreatív dolog, hiszen szinte bármit lehet ilyen alapon sörtésztában sütni - arra gondoltam, hogy egy szelet libazsírral vastagon megkent, lilahagymával megszórt kenyeret kéne kirántani. Vagy sonkás rántottát sütni úgy, hogy egyben maradjon, és azt bebundázni. A mákos guba rántás mikéntjén még gondolkodom. Ötleteket várok. Képek innen vannak.

Csoki:

 

 

 

 

 

 

 

Végy egy Milky Way vagy Mars csoki szeletet (megéri előtte berakni a hűtőbe pár órára, hogy ne olvadjon rögtön masszává). Sörtésztában süsd ki. Vidd be egy komplett csirke+rizs+savanyúság ebéd összes kalóriáját egyetlen darabbal. Amúgy az íze komolyan nem rossz - sör és csoki, nincs ebben hiba, de van jobb induló a kategóriában (az a kínai fagyis dolog, mikor egy gombóc vaníliát bundában sütnek meg, lelocsolják alkohollal és meggyújtják, mi a neve annak?). Majd megpróbálok kirántani egy pilóta kekszet egyszer, vagy egy tábla Dairy Milk-et, azok a kedvenceim. Rántott csokoládé a wikin.

 

* Geek sorstársaknak a beígért Orly:

 

11 komment

Címkék: étel gasztro bizarr érdekesség hogyan tejóég


A bejegyzés trackback címe:

http://hogyanfu.blog.hu/api/trackback/id/tr55950308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tilcsák Bea (törölt) 2009.02.18. 13:45:42

leöntés+meggyújtás: flambírozás

Taurusz 2009.02.18. 16:20:43

Vagy ha az egészre gondolsz, én sült alaszka néven ismerem...

Arikel · http://hogyanfu.blog.hu/ 2009.02.18. 16:53:12

Na igen, a flambírozás szó sem jutott eszembe, köszi :)
Ez a sült alaszkához kicsit hasonlító dolog, de más, egy gombóc fagyi bele van sütve egy ropogós kéreg gömbbe. Úgy tálalják, hogy valami erős cuccal leöntve meggyújtják és forgatják kanállal, amíg el nem alszik.

baracklekvar 2009.02.19. 10:27:47

a rántott csokival kb egy egész napi kalóriabevitelem lenne fedezve:D
milyen szerencse, hogy nem szeretem a csokit....helyette esetleg kipróbálom a rántott gumimacikat. bizonyára nagyon finom.

nekem egy volt osztálytársam verte ki a biztosítékot, a szemem láttára készített mézes-párizsis kenyeret, majd jóízűen megette. elképesztő.

Égő_Víz 2009.02.19. 15:52:14

láttam már embert jó étvággyal majonézes kivit falatozni...... :P

Arikel · http://hogyanfu.blog.hu/ 2009.02.27. 11:03:58

Oké, a mézes-párizsis kenyér és a majonézes kivi hivatalosan felkerült a legundorítóbb ételek listám elejére :O

Égő_Víz 2009.03.04. 20:32:47

az én "undorító-listámon" olyan standard ételek is szerepelnek,mint a tojásleves,a pacal vagy a tökfőzelék... :P

Arikel · http://hogyanfu.blog.hu/ 2009.03.05. 15:58:20

Hé-hó, a tökfőzeléket senki sem bánthatja jelenlétemben! :P De a pacal tényleg rémálmaimban se jöjjön elő. Meg a kocsonya, brrr....

baracklekvar 2009.03.09. 08:08:01

nekem a tökfőzelék határeset, inkább nem enném meg, a pacal az cask főtt frottírtörölköző, nem csoda, ha nem eszem meg:) a kocsonyával elvagyok szintén.

én a zellert utálom (többször kóstoltam zellerkrémlevest, és mentem utána szappannal szájat mosni), meg a köménymagot (meg mindent amiben köménymag van). képes vagyok a dinsztelt káposztából kiválogatni szemenként.

körömpörkölt? na? apukám kedence, el nem bírom képzelni ,hogy hogy bírta megenni. bár a sült agyvelő se kispályás. (igen, nálunk van ilyen kaja, azóta inkább magamnak főzök:D)

Arikel · http://hogyanfu.blog.hu/ 2009.03.09. 23:04:00

Körömpörköltnek még a szaga is iszonyat. Én apám kakashere pörkölt rajongó, sült agyvelőt szintén eszik, szerintem a családjaink jól megértenék egymást :D Ők inkább a zöldségeket hanyagolják, mintsem a horrorfilmbe illő kajákat.

baracklekvar 2009.03.11. 21:46:29

hajjaj...egy horrorkaját szeretek, legalábbis emlékeim szerint, az a hagymás sült vér. (sajnos gyerekkorom óta nem ettem...itt pesten nem lehet élő csirkét tartani a kertben, főleg nem levágni...a szomszédok furán néznének rám, meg nem hiszem, hogy kakasszóra akarnak kelni)

amúyg megrögzött húsevő vagyok (mostanában azért volt, hogy nem kívántam, de sosem tudatosan), de azért ki tudok borulni, ha anyukám mosolyogva újságolja,hogy csinált agyat, és egyek mert bent van a sütőben.