HTML

Címkék

advent (2) ajándék (2) alkohol (4) ascii (1) átverés (5) auto (1) barkács (2) barkácsolás (13) benzin (1) bizarr (12) bringa (1) bűvész (4) cipő (1) cipőfűző (1) computer (4) csomó (1) design (4) egyensúlyozás (1) érdekes (1) érdekesség (60) étel (19) ezermester (3) fenyőfa (1) firefox (2) fürdetés (2) gasztró (3) gasztro (6) gazdaságos (2) geek (2) gondolatébresztő (6) gondolkodás (1) google (1) gyerek (1) gyorsétterem (1) hajtogatás (18) halloween (11) hasbeszélő (1) hasznos (24) háztartás (1) hellókarácsony (12) hipermarket (1) hogyan (40) hogyan ne (8) horror (1) hülyeség (38) humor (41) húsvét (4) internet (6) iq (1) iroda (3) ivás (2) játék (3) jelmez (4) karácsony (13) kép (23) képek (7) kocsi (2) kötés (1) kreatív (1) kultúra (3) kütyü (1) lebegés (1) link (26) lista (11) macska (3) másnaposság (1) megmondás (2) mikró (3) moonwalk (1) morbid (3) munka (1) művészet (2) naiv ügyfél (1) nevetés (1) ninja (1) nyakkendő (1) origami (4) pápa (1) papír (12) pénz (2) pia (4) poén (13) póló (2) ragasztás (6) ragasztó (1) recept (6) rendőr (1) repülő (2) rózsa (1) ruha (4) ruházat (1) szex (1) találmány (1) tánc (1) tejóég (12) tesco (1) teszt (1) tévé (1) tipp (36) tippek (2) tojás (4) tök (1) tökfaragás (1) toyota (1) trükk (19) túlélés (3) újság (1) valentin (1) vásárlás (3) vicces (13) video (37) videó (12) yamaha (1) youtube (13) zene (2) zombi (1) Címkefelhő

2008.02.13. 10:49 Arikel

Hogyan főzzünk polipot virsliből?

A virslikonvertálás fontos eleme egy önmagára valamit is adó, infantilis felnőtt recepttárának. Mivel a hotdogot, mustáros virslit és ilyesmiket mindenki szereti (értsd: én szeretem, mások pedig nem léteznek) de 2-3 hét után unalmassá válik minden kajálásnál ugyanúgy tálalni, nem árthat a trükközgetés.


Virslip (virsli polip)


Ami kell:
virsli
kés
lábos, amiben már forr a víz


Elkészítés:
A virslip megalkotása némi ügyességet igényel. Főzés előtt úgy kell bevagdosni az egyik felét, hogy kis csápszerű izékre essen szét. A lényeg a virsli félbevágása, aztán a cikkek további félbevágásának ismétlése egészen addig, míg nem lesznek túl vékonyak a csápok a vágáshoz. Kis pontszemekkel lehet még élethűbbé tenni a polipot. Főzés után fogyasztható :)
Ami fontos (főleg vegák esetében, mert a szójavirsli puhább), hogy minél tömörebb állagú virslit kell használni, különben teljesen szétmállik akár az első vágástól.

A videóval ellentétben szerintem jobb egészben hagyni a virsliket, így hosszabb és sokkal jobban mutató csápokat kapunk.



Ráadásul aki szereti a konyhai kütyüket, annak már kitalálták az octodog nevű szerkezetet, ami egy kattintásra beszippantja és bevagdalja a virslit, így könnyítve a feladaton.

3 komment

Címkék: video tipp étel érdekesség hogyan gasztró


A bejegyzés trackback címe:

https://hogyanfu.blog.hu/api/trackback/id/tr46337384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baracklekvar 2008.02.13. 11:25:00

látom megragadott a polip téma:D esetleg ezután felhasználható a műanyaggyártáshoz is, hogy még olcsóbb legyen:D

amúgy ezt tuti kipróbálom. szivemcsücske is kellően infantilis, tuti értékeli, ha egyszer ilyen vacsi várja:D

Arikel · http://hogyanfu.blog.hu/ 2008.02.19. 08:01:13

hát igen! a polip sokoldalú alapanyag, még tutira felbukkan majd a blogban ;)

Pitypangos 2008.03.01. 17:01:01

Nagyon jól néz ki! Desszertnek menjetek el egy ingyen sütiért a SW-be! www.indavideo.hu/video/Tapsert_jar_a_suti_a_Subwayben_