HTML

Címkék

advent (2) ajándék (2) alkohol (4) ascii (1) átverés (5) auto (1) barkács (2) barkácsolás (13) benzin (1) bizarr (12) bringa (1) bűvész (4) cipő (1) cipőfűző (1) computer (4) csomó (1) design (4) egyensúlyozás (1) érdekes (1) érdekesség (60) étel (19) ezermester (3) fenyőfa (1) firefox (2) fürdetés (2) gasztro (6) gasztró (3) gazdaságos (2) geek (2) gondolatébresztő (6) gondolkodás (1) google (1) gyerek (1) gyorsétterem (1) hajtogatás (18) halloween (11) hasbeszélő (1) hasznos (24) háztartás (1) hellókarácsony (12) hipermarket (1) hogyan (40) hogyan ne (8) horror (1) hülyeség (38) humor (41) húsvét (4) internet (6) iq (1) iroda (3) ivás (2) játék (3) jelmez (4) karácsony (13) kép (23) képek (7) kocsi (2) kötés (1) kreatív (1) kultúra (3) kütyü (1) lebegés (1) link (26) lista (11) macska (3) másnaposság (1) megmondás (2) mikró (3) moonwalk (1) morbid (3) munka (1) művészet (2) naiv ügyfél (1) nevetés (1) ninja (1) nyakkendő (1) origami (4) pápa (1) papír (12) pénz (2) pia (4) poén (13) póló (2) ragasztás (6) ragasztó (1) recept (6) rendőr (1) repülő (2) rózsa (1) ruha (4) ruházat (1) szex (1) találmány (1) tánc (1) tejóég (12) tesco (1) teszt (1) tévé (1) tipp (36) tippek (2) tojás (4) tök (1) tökfaragás (1) toyota (1) trükk (19) túlélés (3) újság (1) valentin (1) vásárlás (3) vicces (13) video (37) videó (12) yamaha (1) youtube (13) zene (2) zombi (1) Címkefelhő

2008.07.16. 10:30 Arikel

A steak állapotának ellenőrzése saját húsodon

Kicsit zombifilmes a cím, de arról van szó, hogyan lehet a sülő hús állagát a legjobban ellenőrizni egy szimpla módszerrel. Mivel hússal kapcsolatos empirikus tapasztalataim még a gyerekkoromból vannak, nehéz eldöntenem néha, mikor ehető a (vendégeknek, kedvesemnek, macskáimnak, stb.) készülő husika.

Pedig sima ügy, annyi az egész, hogy megbököd a hússzelet tetejét és azt a hüvelykujjad alatti párna keménységéhez kell viszonyítani. Ha olyan kemény, mint a kisujj és hüvelykujj összecsippentésekor a párnás rész, akkor már jól átsült. De ennél több fokozat is van, attól függően, melyik ujjaddal érinted össze a hüvelykujjat. Ezek a következők:

 

 

Nyers
 

 

 

 

 

Jól átsült

 

 

 

 

 

Közepes

 

 

 

 

 

Kicsit véres

 

 

 

 

 

Elég véres

 

 

 

 

Lehet vagizni azzal, hogy megkérdezed a vendéget, jól átsütve, közepesen vagy véresen parancsolja a steaket :) Jövő héten majd a Martini Dry receptjét és a kubai szivar sodrásának leírását hozom a blogba. Burzsoázia-fu!

Köszönet a képekért ennek az oldalnak.

1 komment

Címkék: kép hasznos étel hogyan gasztró


A bejegyzés trackback címe:

https://hogyanfu.blog.hu/api/trackback/id/tr46570467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

t3v · http://okostojas.blog.hu/ 2008.07.19. 16:11:58

Ugyanezt a trükköt videón is megtaláltam egyszer:

okostojas.blog.hu/2007/05/27/kaja_pia_video

Mivel a magyar marha szerintem alkalmatlan steaknek, a gyakorlati hasznáról nem tudok beszámolni :)