HTML

Címkék

advent (2) ajándék (2) alkohol (4) ascii (1) átverés (5) auto (1) barkács (2) barkácsolás (13) benzin (1) bizarr (12) bringa (1) bűvész (4) cipő (1) cipőfűző (1) computer (4) csomó (1) design (4) egyensúlyozás (1) érdekes (1) érdekesség (60) étel (19) ezermester (3) fenyőfa (1) firefox (2) fürdetés (2) gasztro (6) gasztró (3) gazdaságos (2) geek (2) gondolatébresztő (6) gondolkodás (1) google (1) gyerek (1) gyorsétterem (1) hajtogatás (18) halloween (11) hasbeszélő (1) hasznos (24) háztartás (1) hellókarácsony (12) hipermarket (1) hogyan (40) hogyan ne (8) horror (1) hülyeség (38) humor (41) húsvét (4) internet (6) iq (1) iroda (3) ivás (2) játék (3) jelmez (4) karácsony (13) kép (23) képek (7) kocsi (2) kötés (1) kreatív (1) kultúra (3) kütyü (1) lebegés (1) link (26) lista (11) macska (3) másnaposság (1) megmondás (2) mikró (3) moonwalk (1) morbid (3) munka (1) művészet (2) naiv ügyfél (1) nevetés (1) ninja (1) nyakkendő (1) origami (4) pápa (1) papír (12) pénz (2) pia (4) poén (13) póló (2) ragasztás (6) ragasztó (1) recept (6) rendőr (1) repülő (2) rózsa (1) ruha (4) ruházat (1) szex (1) találmány (1) tánc (1) tejóég (12) tesco (1) teszt (1) tévé (1) tipp (36) tippek (2) tojás (4) tök (1) tökfaragás (1) toyota (1) trükk (19) túlélés (3) újság (1) valentin (1) vásárlás (3) vicces (13) videó (12) video (37) yamaha (1) youtube (13) zene (2) zombi (1) Címkefelhő

2009.10.12. 14:58 Arikel

6 híres agy nélküli dalszöveg

Mivel a Rammstein új száma, a magaskultúrát képviselő "Pussy" kiugróan sikeres lett (amit betiltanak, azt kb. százszor annyian látják majd, mint ami legális, ez tiszta sor) és én is meghallgattam már párszor, el kellett gondolkodnom a népszerű dalok szövegein. Mert ugye:

"You have a pussy,
I have a dick-a,
So what's the problem?
Let's do it quick."

Enyhén szólva nem nevezhető irodalmi magasságnak. Mondjuk konkrétan a Rammstein-től ez nehezen lenne elvárható, de sok zenekar hasonlóan agy nélkül írt szövegekkel örvendeztet meg minket a legismertebb dalaikban. Lássuk!

- The Beatles: Yellow Submarine

"We all live in yellow submarine,
yellow submarine, yellow submarine..."

Lehet magyarázni a bizonyítványt mélyebb értelmezésekkel, de ha ez a dal nem a gombázásról szól, akkor semmiről.

- Meatloaf: I'd do anything for love

"I would do anything for love...
But I won't do that"

Mivel itt minden elhangzó szöveg és maga a cím is értelmét veszti, ez a dal tulajdonképpen olyan, mintha nullával osztanánk. Nem is létezik.

- Led Zeppelin: Good Times, Bad Times

"Sixteen, I fell in love with a girl as sweet as could be, 
Only took a couple of days 'til she was rid of me. 
She swore that she would be all mine and love me till the end, 
But when I whispered in her ear, I lost another friend, oooh."

Ez nem annyira rossz, csak értelme nincsen. Egyrészt milyen gusztustalan/szemét/iszonyú dolgot suttogott a csajnak, hogy az kidobta miatta? Másrészt ki az a "friend", ha nem a szerelme (akinek mindenféle ocsmányságokat súg)? Vagy mi a lófasz van itt?

- Metallica: Master of Puppets

"Hell is worth all that, natural habitat 
just a rhyme without a reason"

így van, és:

"Come crawling faster 
obey your Master 
your life burns faster 
obey your Master"

Nehéz volt egyetlen dalt kiválasztani tőlük, mert a Metallica csak arra megy, hogy rímelő szavak legyenek a sorok végén (esetleg ugyanaz? maradhat!), az értelem jelenléte elhanyagolható szempont. De őket emiatt savazni kb. olyan, mintha Van Gogh-ot cikizném, amiért nem valósághűek a dolgok a képein. 

- The Police: Don't stand so close to me

"It's no use, he sees her
He starts to shake and cough
Just like the old man in
That book by Nabokov"

Nagyon bírom Sting-et, vannak tök jó dalai is, de nem véletlen választották 2007-ben az év legrosszabb szövegírójának. Ez a hülye (és még csak nem is passzoló) kínrím szabályosan fáj.

Folytatása lehet, hogy következik egyszer. Van még pár ilyen, ötletek jöhetnek!

1 komment

Címkék: zene lista kultúra hülyeség érdekesség megmondás tejóég


A bejegyzés trackback címe:

https://hogyanfu.blog.hu/api/trackback/id/tr491443171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HeartExpress 2010.01.08. 15:27:28

a Rammsteinnek igenis vannak igényes dalszövegei...csak keresni kell :D
süti beállítások módosítása