Agyvelő pástétom
Hozzávalók:

- 300 ml sűrű gombakrém leves
- egy tömlő krémsajt
- 1 cs. zselatinpor
- 1 ek. citromlé
- fél kg garnéla (vagy más darált hús)
- 250 gr majonéz
- 1 cs. apróra vágott zöldhagyma
- ízesítéshez jöhet valamilyen csípős szósz
Elkészítés:
A levest felforraljuk, belekeverjük a krémsajtot. Ezután jól elkeverjük benne a vízbe áztatott zselatint.
Mikor kicsit kihűlt, elkeverjük benne az összes többi felsorolt hozzávalót, majd egy jól kivajazott formába öntjük és hagyjuk kihűlni.
Akinek nincs agyvelő alakú tortaformája (ez ugye szinte elképzelhetetlen) annak a teljes megdermedés előtt még meg is kell formáznia az agy felületét, hogy szép élethű legyen.
A színe és állaga mindenképp megfelel majd a valóságnak (na nem mintha első kézből tudnánk, hogyan fest egy emberi agy). Szósszal és kenyérrel tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
Érdemes a halloween parti eseményeként tombolán kisorsolni azt a szerencsés nyertest, aki ünnepélyesen felvághatja az agyat. Fokozhajtuk ennek élmény-értékét, ha zombi jelmezt visel az illető :) Lehetőleg mindezt fényképezzük!
Egyelőre további jó Halloween készülődést kívánunk, a többi témába vágó tipp hamarosan érkezik a blogra.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.