HTML

Címkék

advent (2) ajándék (2) alkohol (4) ascii (1) átverés (5) auto (1) barkács (2) barkácsolás (13) benzin (1) bizarr (12) bringa (1) bűvész (4) cipő (1) cipőfűző (1) computer (4) csomó (1) design (4) egyensúlyozás (1) érdekes (1) érdekesség (60) étel (19) ezermester (3) fenyőfa (1) firefox (2) fürdetés (2) gasztro (6) gasztró (3) gazdaságos (2) geek (2) gondolatébresztő (6) gondolkodás (1) google (1) gyerek (1) gyorsétterem (1) hajtogatás (18) halloween (11) hasbeszélő (1) hasznos (24) háztartás (1) hellókarácsony (12) hipermarket (1) hogyan (40) hogyan ne (8) horror (1) hülyeség (38) humor (41) húsvét (4) internet (6) iq (1) iroda (3) ivás (2) játék (3) jelmez (4) karácsony (13) kép (23) képek (7) kocsi (2) kötés (1) kreatív (1) kultúra (3) kütyü (1) lebegés (1) link (26) lista (11) macska (3) másnaposság (1) megmondás (2) mikró (3) moonwalk (1) morbid (3) munka (1) művészet (2) naiv ügyfél (1) nevetés (1) ninja (1) nyakkendő (1) origami (4) pápa (1) papír (12) pénz (2) pia (4) poén (13) póló (2) ragasztás (6) ragasztó (1) recept (6) rendőr (1) repülő (2) rózsa (1) ruha (4) ruházat (1) szex (1) találmány (1) tánc (1) tejóég (12) tesco (1) teszt (1) tévé (1) tipp (36) tippek (2) tojás (4) tök (1) tökfaragás (1) toyota (1) trükk (19) túlélés (3) újság (1) valentin (1) vásárlás (3) vicces (13) video (37) videó (12) yamaha (1) youtube (13) zene (2) zombi (1) Címkefelhő

2007.11.09. 12:40 Arikel

10 kifogás, amivel lóghatsz a munkából

Nincs hétvége, de te munka helyett mégis inkább a kanapén elterülve bámulnád egész nap a teleshopot? Az ehhez ötleteket adó listát innen loptuk (na nem mintha ilyesmit kerestem volna).
Elvileg 5 jó és 5 szerencsétlen kifogást sorolnak fel, hát szerintünk meg mindegyik elég gagyi, kivéve, ha a főnököd totális agyhalott és csak akkor venné észre, hogy már délben kimész az irodából, ha közben bottal piszkálnád. Íme a munkából-lógás-fu lista:

A szerintük jó kifogások

1. Mert megérdemlem
Az oldal szerint ehhez az kell, hogy előző héten mindig korábban érkezz vagy tovább maradj, aztán mondhatod, hogy „egy nap pihenés kijár nekem, szétdolgozom a belem is”, és tuti nem fognak belekötni. Csak a lényeg pont az lenne, hogy lógj valahogyan, nem pedig hogy eszement gürizéssel, jogosan kiérdemelj egy szabadnapot, nem igaz?

2. Ügyféllel van üzleti találkozóm
Nem olyan könnyű, és csak bizonyos szakmákban hasznosítható. Na de ha kitalálsz egy fiktív ügyfelet, és később a főnök látni akarja a kapcsolódó eredményeidet, munkádat vagy megbízásodat, akkor mit mondasz, hogy „bocsi, de elbénáztam azt a megbeszélést, és ugrott az ügyfél”? Ha meg létező ügyféllel mész „munkaebédre”, és később a főnököddel beszélve rácsodálkozik erre a sosemvolt tárgyalásra, az necces.

3. Orvoshoz kell mennem
Ez mindig jó kifogás, használd csak, főleg ha a behazudott doki nőgyógyász vagy urológus, mert arról nem kérdezősködnek majd. Hátránya is van persze, mert nem megy rá az egész napod (mondjuk lehet, hogy ha tényleg orvoshoz mész akkor igen, de melyik főnök veszi be azt, hogy „reggel 8-ra kaptam időpontot, és délután 4-ig el fog húzódni”?).

4. Menstruációs görcseim vannak
Korlátozott számban, speciális körülmények közt működik csak. Először is nőneműnek kell születned (más megoldás nincs, még transszexuálisok és melegek sem hivatkozhatnak mentális vagy szimpátia görcsökre). Azután meg, a főnök mindenképp pasas kell, hogy legyen, mert esetleg őt zavarba lehet hozni ilyesmik említésével. A női főnök kezedbe nyom egy levél görcsoldót vagy egy tábla csokit, és visszazavar a gályához.

5. Otthon fogok dolgozni
Úgy döntöttél, hogy otthonról oldod meg a napi feladatokat, mert kell a tökéletes koncentrációhoz némi nyugalom és csend. A gond ezzel az, hogy 1, úgyis kell dolgoznod, mert ha lófityiszt se csinálsz egész nap, azt észreveszik másnap, na meg máskor kell háromszor annyit hajtanod, hogy kész legyen; 2. ha pl. fogorvos vagy villanyszerelő vagy, ezzel a kifogással aztán próbálkozhatsz ítéletnapig.


Nem túl célszerű kifogások

1. Családtag halála
Nyilván hazugság, hisz ha valakid meghal, nem kell kifogást keresni, mert van. A biztonság kedvéért csak jegyezd meg, ki a soros hulla és nem volt-e már véletlenül, mert lehet, hogy a főnöknek feltűnik a 7. nagyanyád vagy 3. édesapád hirtelen eltávozása.

2. Majd’ elalszom
A sztori, amit egy fazon megpróbált beadni, hogy a napi vitaminjának ugyanolyan a doboza, mint a felesége nyugtatóinak, és ő azt vette be reggel véletlenül. Ha egy nap lógásért megéri meggyőznöd a főnöködet, hogy szerencsétlen hülye vagy, hát magadra vess!

3. Nem tudok elindulni otthonról
A garázsajtó elromlott, vagy lemerült a távirányítójában az elem, vagy a kocsid nem indul – ezeket felejtsd el. Van busz, meg taxi, legrosszabb esetben a késésedet igazolhatod ezzel.

4. Nem találom majd a szavazóhelyet
Valami intelligenciahátrányos illető kitalálta, hogy egy napig fogja keresni a szavazókörzetét 1996-ban a választások alatt, és ezért engedjék el. Valószínűleg ezek után inkább bezárták előző este az irodájába, hogy még egyetlen cetlivel, véletlenül se tudjon beleszólni az ország ügyeit érintő kérdésekbe.

5. Családi/személyes vészhelyzet állt elő
Ezt nem úszod meg további magyarázat nélkül, hiszen érdekelni fogja a főnököt, hogy mit is jelent a vészhelyzet? A gyerek betörte a fejét, elfogyott az aranyhal kedvenc tápja, leomlott a házatok fala vagy ma előbb kezdődik a Mónika show? Ha meg nem válaszolsz semmi konkrétummal, az a leggyanúsabb.

Persze most két napra ez mindegy lesz :) Kellemes hétvégét mindenkinek!

Szólj hozzá!

Címkék: munka tipp lista hasznos trükk hogyan iroda


A bejegyzés trackback címe:

https://hogyanfu.blog.hu/api/trackback/id/tr93223409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása