Ünnepi rumos gyümölcskenyér
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 5 dkg cukor, 1 cs. sütőpor, 1 tojás, 1 üveg rum, élesztő, gyümölcsök.
Elkészítés:
- Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.
- Megkóstoljuk a rumot a biztonság kedvéért.
- A lisztet finom hozzászitáljuk a cukorhoz egy tálban.
- Még egy kicsi rumon ízpróbát végzünk.
- Mehet bele csipet só, ízlés szerint fűszerek (citromhéj, szerecsendió).
- Na akkó’ még egy árva pohárka rum.
- Élesztővel össze ami van a tálba.
- Legszebb öröm a rumöm!
- Süt-e a por, tojás egészbe bele, kavaródik.
- …angyalom, ragyogóóóó galambom!
- Megkell kel. Sütőajtó de messze, hol a micsoda?
- Nemrum elfogyva, belesütni a rakóba az tál. Miezgyümölcs?
- Készelegkenyér! Felvagdosunk forró-e és fogyasztétvágyunk... Eee!

Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.