Mivel elvont barátaim körében akad (vallási okok és/vagy drogos befolyásoltság miatti) vérkomoly környezetvédő, én pedig az erdők védelme érdekében minden kedden hódot eszem, ez a kis szösszenet jól illik a blog témájába.
Hozzávalók:
1 kg ropi
fagyasztott polip
víz
Elkészítés:
1. Végy egy kiló ropit. (A legjobb a nógrádi, de a mostanában megjelent sajtos stickletti is kifejezetten alkalmas a célra.)
2. Tegyél fel egy jó nagy lábasban vizet a tűzhelyre! Amikor forr, dobd bele a kiló ropit, és állandó keverés mellett főzd puhára.
3. Ha már biztos, hogy puha a ropi, szűrd le, a levét tedd vissza a tűzre, a ropit pedig kidobhatod, már nem lesz rá szükség.
4. Ezek után vedd elő a fagyaszott polipot a mélyhűtőből, tedd bele az előzőleg leszűrt lébe, és főzd további 15 percig.
5. Ha elkészült, szedd tányérba! A karjait rendezgesd el ízlésesen, kicsit meglocsolhatod a levével. Kész is a polip-ropilén!
És boldog új évet mindenkinek, aki még ma ünnepli!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.