Virslip (virsli polip)
virsli
kés
lábos, amiben már forr a víz
Elkészítés:
A virslip megalkotása némi ügyességet igényel. Főzés előtt úgy kell bevagdosni az egyik felét, hogy kis csápszerű izékre essen szét. A lényeg a virsli félbevágása, aztán a cikkek további félbevágásának ismétlése egészen addig, míg nem lesznek túl vékonyak a csápok a vágáshoz. Kis pontszemekkel lehet még élethűbbé tenni a polipot. Főzés után fogyasztható :)
Ami fontos (főleg vegák esetében, mert a szójavirsli puhább), hogy minél tömörebb állagú virslit kell használni, különben teljesen szétmállik akár az első vágástól.
A videóval ellentétben szerintem jobb egészben hagyni a virsliket, így hosszabb és sokkal jobban mutató csápokat kapunk.
Ráadásul aki szereti a konyhai kütyüket, annak már kitalálták az octodog nevű szerkezetet, ami egy kattintásra beszippantja és bevagdalja a virslit, így könnyítve a feladaton.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
baracklekvar 2008.02.13. 11:25:00
amúgy ezt tuti kipróbálom. szivemcsücske is kellően infantilis, tuti értékeli, ha egyszer ilyen vacsi várja:D
Arikel · http://hogyanfu.blog.hu/ 2008.02.19. 08:01:13
Pitypangos 2008.03.01. 17:01:01